Bez preháňania možno povedať, že Británia je vedľa USA kolískou a domovom hudobného priemyslu ako svojimi umelcami, tak inováciami a legendárnymi produktmi, ktoré sa podieľali na dejinách modernej hudby. Asi sa netreba pozastavovať nad tým, s čím prišiel na hudobný svet Jim Marshall, VOX, Blackstar, Orange a ďalšie. Keď sa povie Británia a hudba zaiste nám naše asociácie ponúknu na prvých miestach Beatles, u muzikantov potom na ďalších miestach nebude chýbať Marshall a ďalšie legendárne značky, ale čo keď povieme Anglicko a mikrofóny? V roku 2015 túto medzeru v britskom hudobnom priemysle zaplnil so svojimi prémiovými mikrofónmi Aston Microphones inovátor James Young, ktorý sa v oblasti mikrofónov už nejaký čas pohyboval.

Ešte pred vznikom značky Aston Microphones stáli dnes už pomerne známe mikrofóny sE Electronic. Jeden z dvoch vlastníkov tejto značky James Young mal jednoduchú víziu – Prémiové mikrofóny za prívetivú cenu vyrobené v Spojenom kráľovstve. Chvíľu nato, v januári 2015 bola založená spoločnosť Aston Microphones. Myšlienka znela jednoducho, avšak vymyslieť inovatívny dizajn mikrofónov, ktoré sa budú vyrábať v Spojením kráľovstva ak tomu všetkému za vysoko konkurencieschopnú kvalitu a cenu je skrátka ťažké, ale nie pre vysoko zapálených nadšencov!

Vývojári z Aston Microphones sa rozhodne nevydali klasickou cestou. Išlo o cestu experimentov, porušovanie zabehnutých pravidiel, a predovšetkým spojenie uší všemožných kapacít hudobného priemyslu.

Jednou z prvých otázok bolo, ako znížiť náklady. Napríklad na zbytočne nákladných povrchových úpravách, lakovaní apod. Mikrofóny nie sú zbytočne prikrášľované a pôsobia veľmi surovým a industriálnym dojmom, čo má bezpochyby svoje kúzlo. Mikrofóny sú navyše z nerezovej ocele, preto sú veľmi robustné a odolné voči opotrebovaniu.

Vývoj bol sústredený predovšetkým na zvuk a funkčnosť. Na vývoji sa podieľalo niekoľko desiatok britských inžinierov a výrobcov, ktorí v niekoľkomesačnej sérii slepých testov vyvinuli zvuk pre každý mikrofón. Po uvedení mikrofónov na trh boli muzikanti a nahrávacie štúdiá nadšení a mikrofón zaradili do kategórie na úrovni napr. so značkou Neumann, ktorej mikrofóny sú však mnohonásobne drahšie.

Kvalitu a funkčnosť týchto inovatívnych mikrofónov potvrdilo hneď niekoľko miliónov spokojných užívateľov, ale aj mnoho odborných kruhov, z ktorých stojí zato spomenúť napríklad prestížne ceny NAMM TEC Award, čo je de facto „Grammy“ vo zvukovom priemysle.

Tieto mikrofóny môžete počuť aj na nahrávkach mnohých známych umelcov a producentov, z ktorých stojí zato spomenúť napr. Jamie Cullum, Luke Smith, Limp Bizkit, Amy Keys a ďalšie.

Všetky produkty od Aston Microphones nájdete TU

V našej ponuke nájdete napr. univerzálny jednoduchý mikrofón Aston Origin, ktorého cena vzhľadom na kvalitu zvuku a prevedenie nemôže byť nižšia.

Aston Microphones Origin - Kondenzátorový mikrofon

U oceneného mikrofónu Aston Spirit je možné prepínať medzi tromi smerovými charakteristikamivšesmerová, kardioidná a osmičková.

Aston Microphones Spirit - Kondenzátorový mikrofon

Všetky produkty od Aston Microphones nájdete TU

Mikrofóny je možné zaobstarať aj v sade s prémiovým príslušenstvom (pop filter a odpružený držiak) - Aston Origin Black Bundle, Aston Spirit Black Bundle.

Aston Microphones Origin Black Bundle - Kondenzátorový mikrofon s odpruženým držákem a pop filtrem     Aston Microphones Spirit Black Bundle - Kondenzátorový mikrofon s pop filtrem a odpruženým držákem

Príslušenstvo je možné zakúpiť aj samostatne.

Všetky produkty od Aston Microphones nájdete TU

Máme v ponuke taktiež čisto nástrojové mikrofóny – napr. Aston Starlight, ktorý disponuje laserovým zameriavačom a možnosťou prepínania medzi zvukmi Vintage, Modern a Hybrid.

Aston Microphones Starlight - Nástrojový mikrofon

Spoločnosť myslí aj na streamery, youtubery a podcastery, pre ktoré bol navrhnutý topový hlasový mikrofón Aston Microphones Stealth so štyrmi prepínateľnými režimami.

Aston Microphones Stealth - Dynamický hlasový mikrofon

Všetky produkty od Aston Microphones nájdete TU